Putrenovatie proces


Voor opdrachtgevers is het vaak lastig om renovatietechnieken in bestekken (RAW/UAV-GC) op te nemen. Vooraf bepalen wat de juiste methode is kan lastig zijn aangezien er nog onvoldoende informatie is over de staat van de te renoveren putten. De staat waarin de putten verkeren speelt dus een belangrijke rol. In het bepalen wat de juiste uitvoeringsmethode is kunnen wij u helpen! U kunt altijd even contact met ons opnemen voor een gedegen advies . Wij denken graag met u mee in mogelijke oplossingen en de daarbij behorende methodes.

“ Wat belangrijk is bij putrenovatie is de uitvoeringstijd, de kosten, de levensduur van de renovatie en de bijbehorende garantietermijn”, aldus Rob van den Boer, specialist putrenovatie.

Keuze methode en prijsbepaling . Als de keuze voor de gewenste methode is gemaakt en de ingediende en overeengekomen prijzen akkoord zijn, dan kijken wij vervolgens naar de planning van de uitvoering.

Uitvoering epoxyspuitmortel . Er zijn diverse methodes op de markt maar onze voorkeur gaat uit naar de uitvoeringsmethode met het epoxyspuitmortel-systeem. Ons uitvoeringsproces bij het toepassen van de epoxyspuitmortel-methode bevat de volgende stappen:
- Reinigen en/of stralen put d.m.v. hogedruk
- Bepalen van hechtsterktes van de ondergrond
- Metsel- en betonwerk; dichtzetten van grotere of ontbrekende delen
- Aanbrengen cementgebonden primer d.m.v. blokkwast
- Aanbrengen stucmortel om ontbrekende delen dicht te zetten
- Aanbrengen epoxyspuitmortel, dikte 2 á 3 mm per laag

Na de uitvoering volgt de oplevering . Een onderdeel van de oplevering is het bepalen van hechtsterktes op eindresultaat (controle).